Mantelijauho, luomu, 500g, osa rasvasta poistettu – Ölmuhle Solling
ähärasvaiset mantelijauhot ovat runsaskuituisia, vähähiilihydraattisia ja proteiinipitoisia jauhoja, jotka sisältävät runsaasti kivennäisaineita ja vitamiineja (kalsiumia, magnesiumia, sinkkiä, rautaa ja E-vitamiinia). Jauhot on jauhettu kuorituista, luonnonmukaisesti tuotetuista, tuoreista ja paahtamattomista manteleista. Mantelijauhon rasvapitoisuus on ainoastaan n. 10 %, sillä osa öljystä on poistettu kylmäpuristamalla ennen jauhamista. Mantelin rasvahapot ovat suurimmaksi osaksi (n. 70 %) terveydelle edullisia yksittäistyydyttymättömiä rasvahappoja. Mantelin kuidut ovat suurimmaksi osaksi liukenematonta kuitua ja tästä luontaisesti gluteenittomasta jauhosta saat uskomattoman meheviä leivonnaisia. Mantelijauho sopiikin erinomaisesti gluteenittomaan ja vähähiilihydraattiseen ruokavalioon tai jos muuten vain haluat loistaa erityisen kuohkeilla leipomuksilla. Vähärasvaisempi mantelijauho on huomattavasti hienojakoisempaa kuin täysrasvainen mantelijauho; tästä syystä se sitoo kosteutta runsaammin kuin suurijakoisempi täysrasvaiinen mantelijauho. Voit käyttää mantelijauhoa suhteessa vähemmän kuin vehnäjauhoa; korvaa 100 g vehnäjauhoa 60 g:lla mantelijauhoa. Kokeile herkullista mantelijauhoa muun muassa erilaisten leivonnaisten, pannukakkujen, jälkiruokien ja kastikkeiden maustamiseen. Mantelijauhoa voi sekoittaa myös puuron, myslin ja jogurtin joukkoon lisäämään päivittäistä monipuolista ravintoaineiden saantia. Pähkinäjauhot yleisesti ottaen ovat jo valmiiksi huomattavasti helpommin sulavassa muodossa kuin kokonaiset pähkinät, joten niistä saat arvokkaat ravintoaineet imeytymään suolistossa helpommin.
Huom. Saattaa sisältää jäämiä hasselpähkinästä, saksanpähkinästä ja seesaminsiemenistä. Kaikki mantelijauhomme pakataan tiloissa, joissa ei käsitellä gluteenia.
100 g Luomumantelijauhoa sisältää:
Energiaa 1513 kJ (360 Kcal)
Rasvaa 10 g
josta tyydyttyneitä rasvahappoja 0,8 g
josta yksittäistyydyttymättömiä rasvahappoja 6,9 g
josta monityydyttymättömiä rasvahappoja 2,3 g
Hiilihydraattia 9,5 g
josta sokereita 9,4 g
Kuitua 18,6 g
Proteiinia 49,0 g
Natriumia 0,02 g