Saksanpähkinäjauho, luomu, 500 g, osa rasvasta poistettu – Ölmuhle Solling
Vähärasvaiset saksanpähkinäjauhot on jauhettu tuoreista ja paahtamattomista pähkinöistä, joista osa öljystä on ensin poistettu kylmäpuristamalla. Siksi rasvapitoisuus jauhoissa on ainoastaan n. 15 %.
Saksanpähkinäjauhot ovat proteiini- ja kuitupitoisia, hiilihydraattipitoisuuden ollessa melko alhainen. Jauhot sisältävät monipuolisesti vitamiineja ja kivennäisaineita (rautaa, fluoria, kaliumia, kuparia, magnesiumia, mangaania ja sinkkiä sekä biotiinia, B1-, B2 ja B6-vitamiinia, pantoteenihappoa, foolihappoa, A- ja E-vitamiinia). Saksanpähkinä on erinomainen omega-3-rasvahappojen lähde, jolla on tutkitusti runsaasti terveyttä edistäviä vaikutuksia, muun muassa aivo-, sydän- ja verisuoniterveyteen. Saksanpähkinäjauhot eivät sisällä lainkaan gluteenia, mikä tekee niistä ravintopitoisen lisän gluteenittomaan ruokavalioon. Kokeile erityisesti leivonnaisissa, pasteijoissa ja kekseissä.
Leivonnassa saksanpähkinäjauhoja voidaan sekoittaa muiden jauhojen joukkoon makua antamaan. Noin 10 % muista jauhoista voi korvata saksanpähkinäjauhoilla. Niitä voi lisätä myös esimerkiksi myslin, puuron ja jogurtin sekaan lisäämään päivittäistä monipuolista ravintoaineiden saantia. Pähkinäjauhot yleisesti ottaen ovat jo valmiiksi huomattavasti helpommin sulavassa muodossa kuin kokonaiset pähkinät, joten niistä saat arvokkaat ravintoaineet imeytymään suolistossa helpommin.
Huom. Saattaa sisältää jäämiä hasselpähkinästä, saksanpähkinästä ja seesaminsiemenistä. Kaikki mantelijauhomme pakataan tiloissa, joissa ei käsitellä gluteenia.
100 g Luomusaksanpähkinäjauhoa sisältää:
Energiaa 1700 kJ (406 Kcal)
Rasvaa 14,8 g
josta tyydyttyneitä rasvahappoja 1,0 g
josta yksittäistyydyttymättömiä rasvahappoja 2,7 g
josta monityydyttymättömiä rasvahappoja 11,1 g
Hiilihydraattia 25,2 g
josta sokereita 4,7 g
Kuitua 17,7 g
Proteiinia 34,3 g
Natriumia 0,009 g